Sůl nad zlato

Denisa

Je sůl opravdu tak špatná pro naše zdraví?

Po celá léta uslyšíme ze zdravotních důvodů snížení příjmu soli. Tvrdí, že dieta s vysokým obsahem soli může způsobit vysoký krevní tlak, mrtvici, srdeční onemocnění nebo dokonce smrt. O tomto tématu stále probíhá velká debata. Nějaký výzkum ukazuje, že sůl není tak velký nepřítel, pokud konzumujete správný typ.

Sůl je krystalický minerál vyrobený ze sodíku a chloru, dva prvky, které jsou nezbytné pro život. Přispívají k mnoha biologickým procesům, včetně:

• Pomáhá funkci mozku
• Podpora trávení a metabolismu
• Regulace vody v buňkách a kolem nich
• Podpora funkce nadledvin

Zajímalo by vás, proč je-li sůl nezbytná a má více výhod, je kolem ní tento velký znak zlo? Je tak důležité vidět rozdíl mezi přírodní solí a rafinovanými látkami, které často konzumujeme.

Existuje mnoho různých druhů solí na trhu, lišících se texturou, barvou, chutí a nutriční hodnotou. Podíváme se na nejběžnější a nejpoužívanější soli. Včetně rafinované stolní soli, mořské soli a růžové himalájské soli.

Rafinovaná sůl

Rafinovaná sůl nebo stolní sůl je původně vyráběna z obou solných dolů odpařených mořské vody. Měli bychom se zastavit, když uvidíš slovo vytříbené na etiketě jakéhokoliv jídla. Zdokonalené prostředky byly zpracovány, změněny z původního stavu. V případě rafinované soli byly všechny léčivé minerály odstraněny. Zbývá tedy 97,5% chloridu sodného a 2,5% chemikálií.

Konzumovat příliš mnoho tohoto typu soli může vést k mnoha zdravotním problémům. Navzdory tomu je to nejčastěji používaný typ soli. Lidé ji používají k ochucení svého jídla, výrobci ji používají v baleném jídle. Používá se k uchování potravin, takže i když si myslíte, že nekonzumujete rafinovanou sůl, pravděpodobně jste.

Mořská sůl

Pokud jste někdy měli mořskou sůl, pak víte, že mezi mořskou solí a stolní solí existuje velký rozdíl. Solné vločky jsou větší. Mořská sůl se vyrábí odpařováním mořské vody a obvykle obsahuje určité množství stopových minerálů, jako je draslík, zinek a železo. Je to určitě lepší volba než stolní sůl, ale stále není to nejlepší kvůli znečišťujícím látkám v našich oceánech. Vzhledem k tomu, že se oceány staly skládkou toxických jedů, některé z nich mohou obsahovat mořská sůl.

Růžová himálajská sůl

Růžová sůl z hor Himaláje. Říká se, že je to nejčistší sůl na Zemi, protože se jí nedotýkají toxiny nebo znečišťující látky z moderního světa. Měl také méně sodíku než stolní sůl. 16% himalájské soli je přírodních minerálů.

Lékaři říkají, že pravidelná konzumace růžové soli může pomoci vyrovnat elektrolyty, pH a eliminovat toxiny. Kromě přínosů, malé množství má silnou chuť, takže jen málo vás dostane dlouhou cestu!

Pokud používáte sůl, určitě se určitě rozloučíme se stolní solí a lépe se u nás alespoň s mořskou solí. V nejlepším případě růžová himálajská sůl! Nebojte se soli, jen ji vyměňte za zdravou!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*POVINNÉ