Přirozeně bezlepkové dortíky z oříšků a ovoce.

ZAVOLEJTE NÁM

+420 737 510 385

NAPIŠTE NÁM

info@deniraw.cz

SLEDUJTE NÁS

Čím sladím

Dortíky Deniraw nejčastěji sladím čerstvými datlemi, bio kokosovým cukrem, nebo bio rýžovým cukrem. Razím pravidlo všeho s mírou. Pokud to budeme přehánět i s těmito sladidly, tak to našemu zdraví taky nebude prozpívat. Miluju ji jídlo. A jsem velký jedlík. I když to na mě nejde vidět. Ráda taky mlsám. A to asi z nás většina … Jednou za čas si připravím dortík i pro sebe. Nejradši mám čokoládový s banánem. Na něm si doslova ujíždím. Mám ho na víc dní. Někdy ho snídám, nebo si ho dám na odpolední svačinku. Vždycky mě těší, když od vás skvělých zákazníků dostanu zprávu, jak Vám chutnalo. To je pro mě nejvíc.

Víte, že..

Datle

Podle záznamů datle pocházejí z Přední Asie, konkrétně z oblasti Mezopotámie. Už v dávné minulosti lidská rasa rozšířila tuto datlové palmy po téměř všech suchých a teplých oblastech, kde je v současnosti hojně pěstována. Datle byli zmíněny i v Bibli, či Koránu, proto se odhaduje, že se pěstují více než 5000 let. Hlavními producenty datlí jsou Irák, Maroko a Egypt, no v jejich pěstování nezahálejí ani v Pákistánu, Indii, či na Kanárských ostrovech. Datle ocení zejména těžce pracující, taktéž jsou vhodné na podpoření mužské síly a jsou vhodné i pro těhotné a kojící ženy. Datle jsou považovány za jednu z nejlepších plodin, co se energetické hodnoty týče. V pouhých deseti datlích najdeme okolo 270kJ energie.

Prospěšné látkyKyselina pantotheová B5 – podpora duševní a fyzické kondiceVitamíny B-komplex – správné fungování metabolismu, příznivě ovlivňuje nervový systémDraslík – prevence vysokého krevního tlaku, srdečních a mozkových onemocněníŽelezo – podpora vývoje dětí, kladný vliv na pokožku, vlasy a nehty, pomáhá při chudokrevnosti, podporuje krvetvorbu, snižuje únavuVápník – pomáhá udržet zdravé zuby a kosti, snižuje krevní tlak, má vliv na tráveníHořčík – prevence cukrovky, nezbytný pro vývoj kostí, chrupavek a zubů, důležitý pro tvorbu ochranných látek

Bio kokosový cukr

Bio kokosový cukr se získává v Indonésii ručním sběrem nektaru z květů kokosových palem a následným sušením do podoby krystalů cukru.Má nízký glykemický index 35 a přirozený obsah základních aminokyselin a minerálů – např. železa, hořčíku, draslíku, zinku a dalších.Je vyroben v BIO kvalitě bez chemických a konzervačních látek a je nerafinovaný. Má stejnou sladivost jako běžný cukr a je tak vhodný jako ideální náhrada klasického bílého cukru a umělých sladidel. Díky lahodné plné chuťi s nádechem karamelu si získal oblibu po celém světě.

Bio rýžový sirup

Je přírodní alternativou rafinovaného cukru. Vyrábí se hydrolýzou rýžového škrobu za působení přirozených enzymů. Obsahuje draslík, hořčík, mangan, zinek i některé B vitamíny.